✔ Ја заштитува чувствителната бебешка кожа од црвенила и иритации

✔ Сигурна заштита после секое капење или промена на пелена

✔ Пудрата има високо впивачко својство и веднаш ја впива влагата

✔ Природно нежен и компатибилен со кожата

✔ Не содржи конзерванси и мириси кои предизвикуваат алергии

✔ Ги минимизира алергиските реакции

✔ Дерматолошки потврдена толерантност со кожата. Бубхен е препорачан од акушерките и педијатрите

 

Важна напомена:

Чувајте ја пудрата надвор од дофат на деца. Држете ја подалеку од носот и устата на бебето и избегнувајте вдишување.

Начин на употреба: Нанесете мала количина од пудрата на памучно туферче и нежно напудрете ја кожата.
За доенчиња (од раѓање).

Сите производи за нега од Бубхен се тестирани и препорачани од страна на германското здружение за помош при алергии.

Нашето ветување за заштита на кожата:

Повеќе од 50 години Бубхен произведува производи за нега за заштита на чувствителната бебешка кожа. Интензивни истражувања, строги контроли, нашиот најдобар квалитет и темелна селекција на природни активни состојки за нега е нашето ветување за вас.