Bübchen е германска колекција на производи за нега на бебиња и деца основана во 1940те години од страна на Господинот Евалд Хермес. Повторно е рестартирана после војната во 1947 година.
Bübchen е специјалист во областа на бебешката и детска нега, а докажан е низ декадите на искуство. Германските здравствени одделенија имаат многугодишно искуство со Bübchen производите за нега коишто на милион бебиња и деца им дадоа добар старт во животот. Болничката употреба на Bübchen производите не само што е потврда туку и најдобра препорака за да ги користите.
Како производител на производи за бебиња и деца, Bübchen е целосно посветен на заштитата на околината бидејќи децата не потсетуваат колку е значајно природното опкружување. Затоа Bübchen производите се направени со најминимални влијанија врз природната средина, давајќи им приоритет на суровинските материјали и на обновливите извори.
Bübchen го положи строгиот ЕКО ТЕСТ во согласност со регулативите на Европската Унија за заштита на природата од обоени материјали и тој е првиот германски производител на производи за бебешка нега награден со сертификат од Европската Унија за Еко компатибилност.
Bübchen производите за нега нудат идеална заштита и доверба заради нивното нежно дејство на чистење, нежно негување и сигурна заштита.
Со Bübchen сте сигурни дека користите хипоалергени производи (производи кои НЕ предизвикуваат алергиски реакции) кои ги исполнуваат сите дерматолошки барања за оптимална нега на бебињата и децата.
Повеќето Bübchen производи се клинички тестирани од страна на Германското здружение за помош при алергии "Deutsche Haut und Alergiehilfe e.V.(DHA)". DHA го препорачува Bübchen дури и за возрасни лица кои патат од алергии на кожата.

ТЕСТИРАН, СИГУРЕН, ПРЕПОРАЧЛИВ, ТОА Е BÜBCHEN.