Додаток во исхраната со Калциум со вкус на цитрон.

Калциумот е есенцијален витамин потребен за нормален раст и развој на коските и забите. Одредени групи, особено адолесценти, спортисти, бремени жени и доилки, постари лица и пушачи, може да имаат повисоки потреби на витамини.

 

Препорачана дневна доза: Една шумлива таблета дневно растворена во чаша вода (200мл).
Препорачаната дневна доза не треба да се надминува.

Состав: Калциум (500мг).