Додаток во исхраната со витамин Ц со вкус на цитрон.

Витаминот Ц има важна улога во поддршката на имунолошкиот систем и неговата одбрана и придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Ц особено се препорачува за активни пушачи и луѓе кои редовно конзумираат алкохол и лекови. Одредени групи, особено адолесценти, спортисти, бремени жени и доилки, постари лица и пушачи, може да имаат повисоки потреби на витамини.

 

Препорачана дневна доза: Една шумлива таблета дневно растворена во чаша вода (200мл).
Препорачаната дневна доза не треба да се надминува.

Состав: Витамин Ц (180мг)