Додаток во исхраната со Магнезиум со вкус на цитрон. Иделно за периоди на интензивен физички и ментален напор.

Магнезиумот е есенцијален витамин кој придонесува за нормален развој на коските и нормална функција на мускулите и нервите. Одредени групи, особено адолесценти, спортисти, бремени жени и доилки, постари лица и пушачи, може да имаат повисоки потреби на витамини.

 

Препорачана дневна доза: Една шумлива таблета дневно растворена во чаша вода (200мл).
Препорачаната дневна доза не треба да се надминува.

Состав: Магнезиум (200мг).