Додаток во исхраната со 10 есенцијални витамини со вкус на портокал, за задоволување на дневните потреби на витамини. Идеално за периоди на интензивен физички и ментален напор.

Неизбалансираната исхрана може да доведе до недостатоци на одредени хранливи материи кои не можат да бидат произведени од човечкиот организам, а оние што телото може да ги произведе не може секогаш да се синтетизираат во доволни количини. Затоа, есенцијалните витамини мора редовно да се внесуваат преку исхраната. Одредени групи, особено адолесценти, спортисти, бремени жени и доилки, постари лица и пушачи, може да имаат повисоки потреби на витамини.

 

Препорачана дневна доза: Една шумлива таблета дневно растворена во чаша вода (200мл).
Препорачаната дневна доза не треба да се надминува.

Состав: Витамин Б1 (1.4mg), Витамин Б2 (1.6mg), Витамин Б6 (2mg), Витамин Б12 (1µg), Ниацин (18mg), Фолна киселина (200µg), Биотин (150µg), Пантотенска киселина (6mg), Витамин Ц (60mg), Витамин E (10mg).