Сугарел Стевиа е нискокалорична природна замена за шеќерот на база на стевиол гликозиди (од Стевиа рабаудиана).
Засладувачкиот интензитет на една таблетка од Сугарел Стевиа е еднаква на една полна мала лажица бел шеќер (4гр).
За нискокалорично засладување на топли и ладни пијалоци.