Сугарел Стевиа е нискокалорична природна замена за шеќерот на база на стевиол гликозиди (од Стевиа рабаудиана).
Засладувачкиот интензитет на една полна мала лажица од Сугарел Стевиа (околу 0.5гр) е еднаква на засладување на една полна мала лажица бел шеќер (3.5гр), со само 2 калории.