Сугарел 1200 е нискокалоричен засладувач на база на натриумцикламат и натриумсахарин кој се користи како замена за шеќерот. Само 0.02 калории во една таблетка.
Сугарел 1200 можат да го користат и дијабетичари или луѓе кои не сакаат да конзумираат шеќер во нивната исхрана.
Нискокалоричен засладувач со одличен вкус и уникатен микс на состојки. Една таблета на Сугарел е еднаква на 4.4 грама шеќер.