✔ Ја негува чувствителната бебешка кожа. Идеално за употреба после секое бањање, менување пелена или за нежна бебешка масажа

✔ Сончогледовото масло ја поддржува природната заштитна функција на кожата. Путерот од шеа ја прави кожата нежна и мека

✔ Не содржи минерални масла, конзерванси и бои

✔ Дерматолошки потврдена толерантност со кожата. Бубхен е препорачан од акушерките и педијатрите

 

Начин на употреба:
При промена на пелена: Додадете мала количина од маслото на памучно туферче и нежно исчистете го пределот кај пелената и бебешкото газе.
За масажа: Нанесете мала количина млако масло на раката и нежно масирајте го бебето.
За доенчиња(од раѓање) .

Сите производи за нега од Бубхен се тестирани и препорачани од страна на германското здружение за помош при алергии.

Нашето ветување за заштита на кожата:

Повеќе од 50 години Бубхен произведува производи за нега за заштита на чувствителната бебешка кожа. Интензивни истражувања, строги контроли, нашиот најдобар квалитет и темелна селекција на природни активни состојки за нега е нашето ветување за вас.